perjantai 1. heinäkuuta 2022

Maailman Paras ja Ainut ja oikea Vanhan kansan mummonuuni lohi

Sulen siiner ja sommarenit vaan kaikille kamraateille <3<3<3


Viime aikoina muotibloggailijaanne ovat kiinnostaneet etupäässä modulaariset syntetisoijat ja kalastus ja siksikään blogipostailu ei ole osoittanut tihentymisen merkkejä. Ensin mainittu harrastus on ollut kovassa nosteessa jo useita vuosia ja koronan myötä kalastuksen suosio on lisääntynyt lähes räjähdyksen omaisesti ja siten Muotin vieressä onkin jälleen ollut aallon harjalla ja eturintamassa.


Nyt on niin kuuma, ettei jaksa edes kalastaa, mutta syödä ihmisen täytyy. Niinpä sainkin idean uudesta aluevaltauksesta, eli Muotin vieressän ensimmäinen ruokaohje eli resepti. Opin tämän joltain kaveriltani (en valitettavasti muista keneltä), joka oli varmaan oppinut sen omalta mummoltaan. Pitemmittä puheitta, tässä teille:

 

Maailman Paras ja Ainut ja oikea Vanhan kansan mummonuuni lohi

1. Hanki lohi tai vastaava kala. Mutta älkää nyt helvetissä mitään norjalaista kassilohta hankkiko, se on maailman myrkyllisin elintarvike ja ekologinen katastrofi. Itse pyydystin lähijoesta pride-viikkoon sopivasti kirjolohen eli sateenkaariraudun. Moinen kirjava kala saattaa toki herättää hämmentäviä tuntemuksia kunnon tosihenkilössä, mutta kannattaa kokeilla vaan rohkeasti. Voi vaikka yllättyä iloisesti.

 

2. Perkaa kala, jos et hankkinut valmiiksi perattua.


3. Suolaa kala parilla kourallisella karkeaa merisuolaa.


4. Lämmitä uuni 200 asteeseen.


5. Kala uuniin.


6. Paista kala vaikka 42-asteiseksi, jolloin se on bueno, eli oikein hyvä.


7. Paista varmuuden varalta vielä ainakin puoli tuntia.


8. Tarjoile Maailman Paras ja Ainut ja oikea Vanhan kansan mummonuuni lohi voipottujen kanssa.


Voipottujen valmistaminen on helppoa: tarvitaan vain perunoita ja voita. En laita tarkempaa reseptiä. Kysykää vaikka mummolta.


Ruokajuomaksi suosittelen sellaista sateenkaariväriin pakattua olutta. En maun takia, vaan ihan muista syistä.


Lyhyesti virsi kaunis ja Suvivirsi mieluummin veisaamatta kokonaan, eli eipä tässä enää muuta kuin bloggailemisiin ja iloisen väristä kesää sen ansaitseville.

 

PS: Eikös Karhu-olut vähän viitannut homoiluhommiin jo ennen pride-värejäkin, häh? Vai miksi te sitä muka joitte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti